Dick Sjöland på Containerpollen, en glad Årets Företagare 2018

Festligt 100-årsfirande med Företagarna Åstorp och utdelning av Årets Företagare

Hyllinge 190523
Det blev ett humoristiskt, gemytligt firande av Företagarna Åstorps 100 årsfirande, helt i bortgångne, djupt saknade ordföranden och entreprenören Claes Sjölands anda.
Hans brinnande låga för det lokala näringslivets utveckling 2005 - 2015, 2017-2018, har betytt mycket för föreningen och även för samhällsutvecklingen i kommunen.

Firandet av föreningens 100 -års jubileum 1918 - 2018 skedde som sig bör på Sjölands favoritställe - Lydinge Golf Resort.
Standupkomikern Martin Svensson höll i trådarna - en strålande konferencier, underhållare och presentatör.

Utdelningarna av de tre hedrande priser som stod i fokus denna kväll samt allmän info och föreningshistorik hölls av näringslivsansvariga Susann Cardell och den nya styrelsen med ordförande Magnus Persson i spetsen.

Förutom sedvanliga Årets Företagare och Årets Entreprenör utdelades även Årets Hållbarhetspris – ett pris i tiden. Susann Cardell informerade om kriterierna för priserna som utses av en kommitté bestående av företagare, kommunrepresentanter, Swedbank, SEB och LRF.
De lokala pristagarna går sedan vidare till en regional omröstning, där regionala vinnare bjuds in till Blå hallen i Stockholm för att tävla om den nationella utmärkelsen till Årets företagare.
Åstorp tillhör undantagen, är mer generösa och bjuder in lokala Årets företagare till festligheterna oavsett hur det går i den regionala omröstningen.

Till Årets företagare utnämndes Dick Sjöland på Containerpoolen, Årets entreprenör blev Alf Jensen på A. Schulman Nordic AB och Årets hållbarhetspris förärades Patrik Ekdahl på Ekdahls Slipservice.

Åstorp Företagarnas styrelse består idag av Magnus Persson, Susann Cardell, Caroline Andersson, Mats Kroon, Bo Karlsson och och Alice Wallhoff.

Hur framtiden ser ut för Åstorp Företagarna som startades 1918 som en fabriks- och hantverksförening, där bönhasar, dvs ej yrkesutbildade inte gjorde sig besvär, är inte klart i dagsläget. Men det jobbas på.
Förhandlingar pågår om en sammanslagning av de lokala föreningarna i Söderåsregionen.


Alf Jensen A. Schulman Nordic AB blev Årets Entreprenör


Årets Hållbarhetspris gick till Patrik Ekdahl på Ekdahls Slip här tillsammans med Susann Cardell, näringslivsutvecklare i Åstorp


Standupkomikern Martin Svensson