EVENEMANG 2016
Januari
Februari
Mars
April
Maj
Juni
Juli
Augusti
11 Allsång på Gamla Torg i Åstorp
med bl.a. Lasakungen
kl. 19.00
arr: Åstorps Teaterförening och Åstorps kommun
21 Hillesgårdens årliga marknadsdag
Hillesgårdens Marknadsdag är öppen 10.00-17.00, söndagen den 21 augusti. Det kommer att finnas hantverk, närproducerad mat och mycket mera. I år är rekordmånga säljare på plats.
– 28 aug. Tomarps kungsgård
Hertha Hillfons (1921 – 2013 ) Keramisk skulptur
– 28 aug. Tomarps kungsgård – lilla galleriet
Carl Fredrik Olsson 1905-2000. Fotografier av den legendariske "Borrby-fotografen". Bilder från ett Skåne som var och är!
– 31 aug. Åstorps bibliotek - konstväggen
Kommunens nyinköpta konst visas under sommaren.
– 11 sept. Tomas Montelius – Fotokonst på Galleri Dagmar Glemme Art Center i Hasslarp.
Öppet 12-17 lördagar och söndagar eller efter överenskommelse per tel. 0707-78 31 19.
September
7 Samtal mellan himmel och jord med Malin Berghagen & Benny Rosenqvist
Om yoga, änglar, guider och mycket mera.
Hillesgården, Stidsvig kl. 19.00
14 Hedra mysteriet – Mindfulness på värmländska med Klas Hallberg
Värmländske föreläsaren, författaren och ”husfilosofen” hos Lotta Bromé i P4 Extra, Klas Hallberg, bjuder oss i afton på sin kritikerrosade standup-
föreställning Hedra Mysteriet med regi av Babben Larsson. Utan skyddsnät och hämningar tar sig Klas an uppgiften att reda ut svåra existentiella frågor som ”Vad går livet egentligen ut på?” Alla vill vi ha det bättre. Bättre att andra ändrar på sig än vi själva.
Hillesgården, Stidsvig kl. 19.00
21 Grovdoppa med finlir – Bengan Jansson
Leksandbosatte underhållaren, programledaren,
kompositören och sångaren Bengan Janson bjuder oss i kväll på en musikalisk högtidsstund tillsammans med sitt dragspel. Från att en gång ha varit medlem i Östen med Resten, bildar han idag tillsammans med Kalle Moraeus duon Kalle & Bengan. Bengans stora musikalitet och öppenhet för alla musikstilar har resulterat i skivinspelningar och spelningar med artister som Marie Fredriksson, Putte Wickman, Björn Skifs, Sven-Bertil Taube, Ann-Sofi von Otter, Loa Falkman, Charlotte Perelli, Jill Johnson och många, många fler.
Hillesgården, Stidsvig kl. 19.00
22
OBS! torsdag
Lasse Kronér – Prat och musik från en bubblig hjärna Så är han då äntligen här – Lasse Kronér! Hans besök har varit planerat i exakt tio år men eftersom Lasse är en synnerligen upptagen och populär person har det inte klaffat förrän nu. Hans väg fram till alla sina många programledar-succéer – Bingolotto, Doobidoo, Smartare än en femteklassare m fl – har fyllts av musik, som betyder oerhört mycket för honom. Efter tiden som gatumusikant i Göteborg blev det fjorton år i musik- och showgruppen Triple & Touch. År 2000 släppte han sin första soloplatta Lasse Kronér. Han har deltagit i både Melodifestivalen och Så ska det låta, varit julvärd i SVT och sommarpratare i P1, gett ut en receptbok på smörgåsar, lanserat sällskapsspel och fått en spårvagn i Göteborg namngiven efter sig! En högtidsstund för alla ”Lassediggare”!
Hillesgården, Stidsvig kl. 19.00
28 Storyn om The Beatles med Staffan Odlander
I den rikskände Beatleskännaren, fd bankmannen Staffan Odlanders källare finns ett unikt musikarkiv för fans av 60-talsmusik. Staffan var 22 år när han 1973 vann 10 000-kronorsfrågan i TV i ämnet Beatles. Nyligen bortgångne Beatlesproducenten Sir George Martin bjöd sedan in honom till London, där han fick träffa Paul McCartney och Ringo Starr. Detta blev början på en livslång och nära vänskap med Sir George. 90 000 låtar, alla radiointervjuer och videoklipp med Beatles är katalogiserade och
organiserade i databaser värdigt en bankman. Med sitt stora Beatlesarkiv har Staffan ett flertal gånger fått hjälpa skivbolaget Apple med förlorat material. Han kom Paul till undsättning, när denne förlorade delar av sitt musikarkiv i en brand. Han har även hjälpt Sir George och Ringo med att skriva böcker. Det Staffan inte vet om Beatles har aldrig hänt!
Hillesgården, Stidsvig kl. 19.00
Oktober
5 Terry Evans – Att arbeta med andevärlden
Tolkas till svenska
Engelsmannen Terry Evans har vi mött åtskilliga
gånger i TV-serien Det okända, där olika medier
besöker människor som upplever oförklarliga
händelser i sitt hem. Han imponerar för sina alltid
lika pricksäkra och klara svar som efter kontroll
efteråt oftast blir bekräftade samtidigt som det blivit lugnare i hemmet han besökt. Det är tredje gången Terry gästar oss en onsdagkväll. Utöver detta arrangerade han ett stort event på Hillesgården julen 2015. Till vardags driver Terry företaget Creative Experiences Terry Evans AB som anordnar olika kurser och utbildningar inom andlighet. Det blir en humorfylld och spännande kväll då allt kan hända!
Hillesgården, Stidsvig kl. 19.00
12 Mikael Neumann & Peter Berglund – Beat for Beat
Mikael Neumann och Peter Berglund har musicerat tillsammans sedan mitten på åttiotalet i en rad olika konstellationer. Shower, revyer, konserter, TV- och CD-produktioner har avlöst varandra genom åren. Tillsammans bjuder de oss på ett brett musikaliskt program med både gammalt och nytt ur sin stora repertoar; visor, swing, country, klassiskt och musikaliska imitationer och lek med ord och toner.Svängigt och lyriskt! Många av Mikaels egna texter och melodier är med men även en hel del roligt textmaterial av Åke Cato. Det blir musik av bl a Beatles, Ulrik Neumann, Evert Taube, J S Bach m fl. Peter Berglund står för de raffinerade arrangemangen.
En kväll i musikens och humorns tecken!
Hillesgården, Stidsvig kl. 19.00
19 Christer Björkman intervjuas av Bertil Svensson
I kväll möter vi självaste schlagergeneralen för Melodifestivalen, Christer Björkman. Efter att ha vunnit tävlingen 1992 med låten I morgon är en annan dag arbetar han sedan 2002 för SVT som artistansvarig för Melodifestivalen. Han är även chef för den svenska truppen i Eurovision Song Contest. Att vara general för Melodifestivalen är inget latmansgöra! ”Det blir inte många timmars sömn när karusellen snurrar som mest”, säger Christer, ”men jag har aldrig haft en tanke på att sluta!” För att orka kör han två tuffa träningspass i veckan.
Hillesgården, Stidsvig kl. 19.00
22-23 Lörd-sönd Helgkurs med Jonas Skiöldebrand. Mindfulness – en enkel väg till välmående och harmoni
Jonas Sköldebrand har praktiserat meditaion och mindfulness i mer än 30 år. Vad går mindfulness ut på? Vad är det bra för? Vad säger vetenskapen? Är det svårt? Hurgör man? Allt detta kommer Jonas att belysa på kursen. Vi får lära oss de enkla teknikerna och träna på dem. Kursen hjälper oss att må bättre i vår vardag, att fokusera bättre på det vi gör, att kunna hantera stress och uppnå harmoni.
Hillesgården.
26 Dermot Clemenger – Mitt liv
Irlandsfödde Dermot Clemenger lämnade förra hösten sin plats som domare i TV4:s Let’s Dance. Som elvaåring blev han irländsk mästare i standard- och latindans. Efter att 1992 ha vunnit brittiska mästerskapet förde kärleken honom till Sverige. Utöver Nerikes Dansinstitut i Örebro har Dermot Dansstudion i Hallsberg. Hans väg kantas av en lång rad prestigefyllda utmärkelser. Som deltagare i TV7:s En natt på slottet upptäcktes hans medialitet vilket ledde till medverkan i Det okända.
Hillesgården, Stidsvig kl. 19.00
November
2 Per Andersson intervjuas av Bertil Svensson.
Ohoj vá skoj!
Denna gång är det skådespelaren, regissören och komikern Per Anderssons tur att grillas av vår ”husintervjuare”, TV-producenten Bertil Svensson. Per är en man som ger allt eller inget. ”Gör man något så gör man det till tusen procent annars får det liksom vara”, säger han. Han är en lysande stjärna på den svenska komikerhimlen. Han kan dyka upp var som helst med sin halvgalna och snillrika humor. Det finns knappast något underhållningsprogram i TV som han inte medverkat eller medverkar i.
Hillesgården, Stidsvig kl. 19.00
9 Olle "Lasse Stefanz" Jönsson – Det här är bara början
Så heter en av Lasse Stefanz’ många succélåtar och det är så det känns, när dansbandskungen Olle Jönsson är här för fjärde gången. Inte för inte kallas han för den svenska dansbandskulturens omslagspojke. Någon solokarriär är han dock inte intresserad av utan vill alltid känna tryggheten i att ha sitt band med sig. Djupt inne i kristianstadsskogen bor han med familj, hästar, får, hundar, katter, papegojor och en ödla. ”När jag kliver av turnébussen är jag pappa Olle men när jag stiger på igen blir jag artisten Olle”, säger han.
Hillesgården, Stidsvig kl. 19.00
16 Andreas Österlund – 1, Rockaren som motvilligt blev medium 2. Storseans
Mediet Andreas Österlund var bara fem år när han första gången kom i kontakt med ”andra sidan”. Genom fönstret såg han en liten pojke springa omkring i snön utanför i 20 graders kyla och vinka till honom. Men när hans pappa kollade fanns inte
någon där. Men Andreas ”visste”! Idag har han gjort ca 450 ”husrensningar” och medverkat i Det Okända. Musiken betyder också mycket för honom. Den 30:e maj i år släppte han sin skiva Haunted Heaven, där han själv gjort musiken, spelar piano, gitarr och slagverk. Nyligen gav han även ut sin bok Glimtar av andevärlden. Sin fasta verksamhet har han i en gammal kvarn vid ån i Nyköping. ”Vad som än händer idag, så blir det en bra dag”, lyder hans motto. I första delen av kvällen berättar Andreas om sin väg. Efter pausen blir det storseans.
Hillesgården, Stidsvig kl. 19.00
23 Karin Laserow. Tillfälligheternas resa – Mitt liv som antikhandlare.
Karin Laserow slog igenom hösten 2015 som Renée Nybergs frispråkiga sidekick i TV4:s populära Bytt är bytt. Hon skrämde livet ur både programledare och tittare när hon var nära att ha sönder en cello värd 500 000 kr! Karin bor sedan nio år i Brandstad som hon kallar Österlens bakgård. I en ombyggd ”svinalada” driver hon antikföretaget Laserow Antiques & Design med filial i New York. Karin tar lätt på kritiken hon fått för sin breda skånska. ”Man behöver inte vara dum i huvet för att man är från Skåne och talar skånska”, säger hon. I sommar har Karin även medverkat i TV4:s Hela Sverige bakar. I ord och bild berättar hon i kväll om sin krokiga väg till dagens framgångar. Det blir en kväll med garanterat många skratt!
Hillesgården, Stidsvig kl. 19.00
30 Marianne Rundström intervjuas av Bertil Svensson
PASSÉ – Dom ofrivillga pensionärerna
Programledaren, föreläsaren Marianne Rundström har ett långt förflutet inom radio och TV. Sedan 20 år tillbaka är hon programledare för SVT:s flaggskepp, direktsända Gomorron Sverige. Om ett par år är det dags för Marianne att lämna jobbet för att ofrivilligt bli pensionär. Flera SVT-profiler har reagerat på kanalens bristande satsning på sina äldre, kompetenta och erfarna medarbetare som fortfarande har massor att ge. Sverige är ett väldigt åldersfixerat land. Och det är tuffare för kvinnor än män att bli äldre! I sin nyutkomna bok PASSÉ – dom ofrivilliga pensionärerna tar Marianne upp detta aktuella ämne. Hennes samtalspartner är f d producenten och programledaren vid SVT Bertil Svensson. Marianne säljer och signerar även sin bok.
Hillesgården, Stidsvig kl. 19.00
December
7 Herman Lindqvist & Christopher O´Reagan –
Kampen om kronan
Herman Lindqvist och Christopher O´Regan besöker oss tillsammans i afton. Det är Hermans tredje och Christophers andra besök här. De inledde sitt unika
samarbete i Stockholm förra hösten och på den vägen är det. I kvällens föreställning bjuder de oss på den spännande historien om två mördade kungar som så många hört talas om men så få verkligen känner till: Erik XIV och Gustav III. Få kan som Herman och Christopher levandegöra det förflutna! Kampen om kronan är inte bara berättelsen om maktkamp och mord utan även historien om olycklig kärlek och om människor och företeelser som för länge sedan är borta och glömda. Ett unikt tillfälle att få möta två av landets absolut främsta historiker!
Hillesgården, Stidsvig kl. 19.00
14 Hillesgårdsgänget – Luciatåg, Allsång, Underhållning
Så har snart ännu ett år gått till ända och traditionsenligt avslutar vi med luciatåg, vackra julsånger, allsång och underhållning. Välkommen till en stämningsfull och glädjefylld kväll!
Hillesgården, Stidsvig kl. 19.00
  2016 Evenemang i
Ängelholm

www.engelholm.com


Stick- & Virkcafé
Tisdagar kl. 18.30 – 20.30
Idéer, mönster & teknik
Kom och bli inspirerad eller hjälp till att
inspirera andra.

Åstorps Bibliotek
Storgatan 28
Tel. 042-640 20

Välkomna!