Producenten Christina Wallin och Ricardo Koanuka

Entreprenörskola i Åstorp för
kvinnligt företagande

Åstorp 170308
Det behövs följeslagare/förebilder som vägleder, coachar och inspirerar på vägen till målet. Visserligen gäller det oss alla men blivande entreprenörer i synnerhet. Osäkerheten tar lätt över när de första stapplande stegen tas vid vägskelet. Entreprenörsskolor i olika former kan bli bästa stadiga kryckor för att våga gå vidare på den inslagna vägen.

Framför allt kvinnor som tyvärr fortfarande inte har samma naturliga affärsnätverk som män, behöver stöttepelare i starten. Inspiration i massor och bra förebilder….
Det är därför på sin plats med en entreprenörskola, riktad till kvinnor.
En entreprenörskola för kvinnor under fem kvällar har startats av näringslivsutvecklare Susann Cardell i Åstorp.
Olika föreläsare och inspiratörer bjuder på sig själva och sina erfarenheter. Bl.a. har det tidigare förelästs om självledarskap, ekonomi, digital sälj & marknadsföring, Sv.affärskultur m.m.
Onsdagen den 7 mars hade c:a tjugofem kvinnor samlats i ABF-huset för att lyssna på föreläsning och filmvisning. Ricardo Koanuka, brasilianare som kom till Sverige för åtta år sedan visade en dokumentärfilm om sig själv och hur han gick tillväga. Utan att kunna språket, utan kontakter och okunnig om den svenska kulturen….

Jantelagen visste han gudskelov inte att den fanns men tron på sig själv och sin förmåga resulterade i ett eget företag, events och en dokumentär om hans eget liv, sätt att tänka och agera för att komma vidare och lyckas. Bl.a. tog han upp rubriker som Jantelagens effekter, råd att använda det bästa av sig själv, vikten av nätverk och att skapa en egen plattform.
Kan Ricardo utan någon know how i språk och kultur, kan väl jag, tänkte säkert några av åhörarna med förnyat hopp i blick.
Visst behövs det förebilder…
Senare på kvällen väntades inspiratören och företagaren Jonas Lundh på Venture Cup berätta om sin verksamhet som anordnade tävlingar för morgondagens entreprenörer. Goda vitaminkickar som triggar entreprenörsandan med andra ord och kanske början på att våga ta första steget? Alltför många lokaler i Åstorp gapar tomma i spänd väntan
på nya kreativa företagare.

Jonas Lundh, Venture Cup