Göran Ebenhart fotogrferad av Alice Nilsson

Stilla magi från de svenska skogarna

Stidsvig/Hillesgården 180911
Den nya utställningen i Hillesgårdens konsthall visar bilder av fotografen och ståuppkomikern Göran Ebenhart. Han har skogen som sitt främsta motiv, och visar stilla och magiska bilder tagna i skogarna runt Markaryd, där han bor.

Som fotograf fascineras Göran av skogen och vill fånga dess själ. Han kan ströva runt för att leta bildmotiv i timmar och återvänder ständigt till skogarna runt där han bor.

– Även om jag är på samma plats ser det aldrig likadant ut. Det skiftar hela tiden, en förskjuten vinkel eller ett annat ljus ger en helt ny bild. Det är ju egentligen ljuset man fotograferar, säger Göran Ebenhart.

Bilderna i utställningen är tagna under alla årstider. Göran beskriver att han har svårare att hitta den rätta stämningen för sina bilder på sommaren.

–Sommartid betyder att man måste upp och möta ljuset, då behöver man ge sig av mitt i natten. Därför blir det inte så många bilder på sommaren, säger Göran.

Göran Ebenhart har arbetat som artist sedan barnsben, och som ståuppkomiker sedan 1998. Det var när han uppträdde på Norra Brunn i Stockholm för drygt fem år sedan som en fotograferande kollega fick honom att ta steget och köpa en kamera.
Han är prisbelönt trädfotograf i tidningen VI – skogens fototävling, och han har ställt ut bilder vid flera tillfällen. I den här utställningen vill Ebenhart ta med betraktaren in i skogens magiska värld, genom att visa mystiken och skogssjälen som han funnit i de småländska och skånska skogarna.


Utställningen pågår 16 september till 25 november 2018.
Konsthallen har öppet alla dagar i veckan klockan 11.00-18.00. Från och med oktober öppet tisdag till fredag 12.00-17.00.
Vernissage söndag 16 september 15.00-18.00.