Internationelle vinmålaren Clas Håkansson introducerar sin exklusiva glaskonst

Ödåkra 191229
Vin är buteljerad poesi enligt Stevensson.
Även den internationelle vinmålaren Clas Håkansson ser den magiska vinhanteringen som en konst i sig. För Clas Håkansson har hans målningar med vinmotiv utvecklats och förädlats under åren till en unik nisch, med en doft av den fina världen.

Håkanssons välkända vinmotiv med en naken vinflaska, försedd med en exklusiv etikett från de stora vinhusen, finns representerade på många av världens bästa vingårdar och restauranger.
Den f.d. AD:n och reklammakaren håller sig framgångsrikt fast vid sin “konst från vin” under sitt signifikativa varumärke ”ART FROM THE WINE.”

I över tjugofem år har Clas Håkansson målat vinmotiv och designat etiketter till de stora husen i vinets väldoftande internationella hetluft. Uppdragen med kända producenters förevigande av sina dyrgripar varvas med beställningar från konstsamlare och inredningsintresserade. Konsten har nu nått ända till Japan, då Clas blev leverantör till resturang Nobu. Det är en av världens mest kända sushirestauranger som finns på 47 ställen world wide!
Utställningarna har avlöst varandra från New York till Marbella och Dubai.

Nu väntar en ny vinnare för vinare...
Glaskonst - En serie karaffer, fat och vinkylare i nytänkande design, tillverkade på Orranäs Bruk i Orrefors.
I trettonhelgen lanserar Clas Håkansson sin nya glaskonst, ”ART FROM THE WINE.” på galleriet/inredningsbutiken R&R på Spritan.

– Jag är en helsingborgare som är stolt över att ha vågat ge mig ut i världen och nu lycklig över att även få ta del av glasets magi. I min glaskonst vill jag förena estetik och design och samtidigt skapa rörelse och en känsla av lyx, säger Clas Håkansson.

Clas Håkanssons utställning med målningar och glaskonst har vernissage på R&R på Spritan i Ödåkra under dagarna tre med konstnären närvarande.
Tilltugg, bubbel och trubadur utlovas 3, 4 januari kl. 13 - 16 och 5 januari 2020
kl. 14 - 18.


Nobu Matsuhisa