Chrissie Lundström

Chrissie Lundström ställer ut sina figurer och målningar på Tomarps kungsgård

Kvidinge/Tomarp 170703
– Jag vill att min konst skall tala till känslan, inte till ett intellektuellt plan!
Det säger konstnären, scenografen och dramatikern Chrissie Lundström som ställer ut på Lilla galleriet på Tomarps Kungsgård.
Och nog talar hon till många skilda omtumlande känslor i denna underfundiga, mänskligt igenkännande och livskraftiga utställning, som hade vernissage 2 juli. Chrissie jobbar i ett gränsland mellan mellan teater, bild och skulptur, där det ena befruktar det andra. Ett växelbruk, kallar hon det själv...

Med det storögda, fantasifulla barnet kvar inom sig och ivrig observerblick därtill berättar hon i denna utställning om sina iakttagelser och reflektioner -  
i träskulpturer, måleri och mixed media. T.o.m. broderier syns på vissa målningar och träskulpturer fångas in i akrylmålningar. Människan är alltid i centrum i Chrissies bildvärld.
Mänskliga relationer till sig själv och andra, inre landskap i de yttre - det mesta hämtat från teatern och cirkusens värld, tar plats på väggarna.
Skådespelare, akrobater, dansare och hundar är fångade med en en lätt surrealistisk touch i olika ögonblick och tillstånd.  

– Jag är fascinerad av cirkus, dess glättiga yta, med vemod, prestationsångest och sorg innanför skalet.

 Mångsidigheten, lekfullheten och skaparlusten är frapperande.

– Min pappa var möbelsnickare så det hantverket fick jag med mig sedan barnsben. Det känns skönt och avkopplande att komma från svettig verkstad till ett stilla broderande då och då. Men oavsett tekniker så måste allt passa ihop idémässigt, säger Chrissie som även arbetat med konceptutställningar bl.a. på Dunkers och även arbetat som lärare i scenografi på Nordiska Scenografiskolan där hon själv är utbildad. Förutom konstutställningar har Chrissie arbetat med ett femtiotal produktioner som scenograf, till vissa har hon skrivit manus och även stått på scenen.

Med det CV:t har det är det givet att blivit en del utmärkelser under åren bl.a. stipendier från Konstnärsnämnden, Sveriges Författarfond och Dramatikerutskottet.

Chrissie Lindströms utställning i Lilla galleriet på nedre botten på Tomarps Kungsgård pågår t.o.m. 20 augusti