Cecilia Larsson

Drömska, laddade landskap

Cecilia Larssons bildvärld är säregen och en så stark känsla av integritet i den föreställande landskapet eller i stillebenet att det med en viss vördnad man går in i hennes bildrum. Där bör man stanna en stund, inte bara för att njuta av estetiken, stillheten och renheten i Cecilias oljemålningar. Ofta lurar dolda tankebanor mellan landskapen med träd, berg och hav eller stilleben, där blommor inomhus skapar en helhet med naturen utanför.

Genom ett utsökt sovrande och avskalande i naturens mångfald, fångar Cecilia stillsamma, nästintill sakrala oaser för själen, med hjälp av kniv och målartuber. Vad döljer sig bortom klipporna och bergen som dominerar alla hennes landskap? I mellanrummet? Ensamhet eller trygghet?
Det är upp till var en av oss att bestämma enligt Cecilia Larsson, som tillsammans med sin man konstnären Håkan Eriksson, gärna är på resande fot för att hämta livskraft och inspiration från naturen.

De oljemålningar som Cecilia Larsson ställer ut på Galleri Moment den 9 december har inspirerats av resor på Lofoten, Blekinge, Gotland och Åland. Cecilia som är en mycket erfaren porträttör har även passat på att fånga människor på målarduken, bl.a. sin man och följeslagare.
Det är påfallande att Cecilia som är utbildad på Konsthögskolan 1987 - 92, även har jobbat mycket med keramik. Hennes oljemålningar ofta en tredimensionell textur, i ett visst ljus liknar den textil. Det stämmer väl med den mjuka, enkla harmonin som välkomnar till en närmare titt in i Cecilias värld. Den som älskar blått får här sitt lystmäte.
– Jag älskar blått! Vattnets blå toner är oräkneliga, säger Cecilia, vars egna inspirationskällor förutom naturen är favoritkonstnärerna Cezanne, Carl Fredrik Hill och Vera Nilsson.
Cecilia Larsson är representerad på bl.a. Statens konstråd och Göteborgs Konstmuseum.

Cecilia Larssons utställning med målningar har vernissage på Galleri Moment lördagen den 9 december och pågår t.o.m. den 5 januari 2018.