Fr.v. Susanne Jardeback Olesen, Annika Janfjord, Kerstin Olsson, Judit Wennerlund, Helen Stigsson och Eva-Lisa Wirdén

Konst(igt) i färg och form på Galleri Ekebacken i Bonnarp

Bonnarp 191011
En stilla rofylld, nostalgisk miljö är i dag en gratis lyxvara, en nåd att stilla bedja om. Ifall man längtar bort från plikter och tvång, urbana vindar, mobiler och betong, kan ett besök på Galleri Ekbacken bidra till att dämpa orosandarna och sätta fart på kreativiteten. 

Lantligt belägen i Bonnarp finns förutom galleriet, även ramverkstad och ateljé i verksamheten som sedan många år drivs av Lennart Sävström med fokus på konstutställningar, kurser och föredrag. Av de årligt förekommande utställarna på Galleri Ekbacken, Stallet, syns konstnären, Nobelkonstnären och kursledaren/mentorn Susanne Jardeback-Olesen och hennes elever.
Apropå miljöer, kan tilläggas att även hennes ateljé i Ask, där hon och hennes adepter jobbar, har en extraordinär skön natur och drömutsikt att hämta inspiration ur. 

En nära varm gemenskap är signifikativt för konstgruppen med de åtta utställarna som ställer ut på Galleri Ekbacken 12 - 13 oktober och 19-20 oktober kl 10 - 16. Det är alltid lika frapperande att se Jardebacks adepters utställning. 
Trots att medlemmarna räknar sig som amatörer, når många proffsstatus i såväl motiv som hantverk. Så även i år…
Glädjen att skapa, i ledning av Susanne och stöd av gruppen tycks generera en livskraftig utveckling såväl personligt som konstnärligt.

Konst byggs utav glädje, inte krav…
Det allra bästa är att de alla de medverkande ser ut att ha hittat sitt eget personliga uttryck.
Kerstin Svenssons starkt koloristiska och expressiva målningar... 
Helen Stigsson subtila, drömska... 
Annika Janefords roliga, välgjorda strutsar... 
En inspirerande mångfald i färg, form och uttryck väntar besökaren.

De medverkande i år är Susanne Jardeback-Olsen, Helen Stigson, Kerstin Olsson, Eva-Lisa Wirdén, Kent Lörd, Judith Wennerlund,  Annika Janfort, Kerstin Svensson och Sarimaja Yrjänä.

Den 17 oktober kl. 18 30 blir det som extra clou ett föredrag av Susanne Jardeback-Olesen på Ekebacken, där hon berättar om sina celebra, spännande och hedrande Nobeluppdrag.


Kerstin Svensson

Helen Stigsson


Kerstin Svensson