Fullt ös, medvetslös...

Med Baskery, systrarna Bondesson, på
Åstorps Kulturhus

Åstorp 190217
Fullt ös, medvetslös…
Med musikalisk energi, intensitet och oräddhet samt originell sättning har nu Baskery intagit den skånska landsorten.
Från de stora scenerna i USA, där Baskery spelat i fyrtiotvå av USA`s femtiotvå stater och bl.a varit förband till Robbie Williams, har bandet turnerat i sex små skånska samhällen. En behövlig musikalisk vitamininjektion på orter, där de stora, nyskapande konserterna är mer än sällsynta gäster i ett snålt, snävt kulturklimat!
Tack vare samarbete med Musik i Syd, kommuner, lokala Riksteaterföreningar och studieförbund, har mindre samhället fått tillgång till ett bredare musikutbud av internationell klass.
Det tackar vi för.Baskery har, inte oväntat, slagit publikrekord på all de sex konserter de spelat i den skånska landsorten.
Så ock i Åstorp...

Lördagen 16 februari gästade Baskery Kulturhuset Björnen och bjöd på en omtumlande musikalisk resa, fylld med lika mycket explosiv dynamik som fragilt musikgods, inte lik någon annans.
Baskerys tre systrar Bondessons musikaliska uttryck kan ses som en mix av country, blues och rockabilly. Eller som hiphop, banjopunk eller newfolk…
You name it.

Vissa har liknat deras musikstil med Led Zepperlins, andra vid First Aid kit.
Med andra ord, har systrarna efter att sedan barnsben spelat tillsammans med pappa Jan-Åke Bondesson i f.d. Slapstones, hittat ett alldeles eget musikforum i Baskery
Stockholmsystrarna – Stella, Greta och Sunniva känns självklara i sina uttryck, såväl fysiska som musikaliska – som instrumentalister, solo- och stämsångare. De visade bl.a. prov på blixtrande rent och brett röstomfång och absolut gehör i en Bellmans a capella låt. Det subtila, finstämda kontra det tuffa, explosiva – säkert och till synes självklart framförda- alltid i rörelse, på väg.

Den udda sättningen och instrumenten – slidebanjo!! kontrabas, akustisk och elgitarr samt inte minst suverän stämsång hanterades lika tufft och charmigt som deras punkattityd.
En oslagbar eftermiddag i ett annars halvöde Åstorp, som uppskattades med stående ovationer av den nästan fullsatta salongen!