Ann Blomberg

Meddelanden och ansträngningar

Ängelholm 140206
Vad säger våra till synes vardagliga SMS-meddelanden till varandra om oss själva? Blottar vi oss omedvetet? Alla våra måsten, hur påverkar de oss och våra relationer till andra? Vårt kroppsspråk, vad berättar det om oss?

Ann Blombergs utställning ”Meddelanden och ansträngningar” på Galleri Moment behandlar bl.a. dessa frågor, om man skalar av det som döljer sig under hennes ofta lustfyllda och fantasifulla objekt.

Denna utställning visar stående, statiska objekt på golv och hängande objekt på vägg i motsats till hennes förra utställning i Klippans Konsthall 2011, där rörelsen tog stor plats i mobiler och hängande verk.

Men Anns personligt pregnanta formspråk och de lysande klara färgerna hittar vi även här, liksom att tonvikten på mänskliga relationer och möten är invävt i hennes byggen av teckningar och collage.

Kommunikationen till betraktaren har fått ett tillskott av ord – valda SMS- meddelanden, är präntade i basen på tolv fristående, likformade objekt i människostorlek. Teckning i kombination med text har Ann tidigare enbart använt i tryckta häften, så detta är ett nytt inslag i hennes utställningsverksamhet.


Text: Ann Christine Montelius
Foto: Tomas Montelius

På ena väggen ramar en formlek av hängande hantlar in hennes meddelanden – 17 hantlar som ordlöst illustrerar olika typer av ansträngningar och måsten.

– Det rumsliga, det tredimensionella är viktigt för mig! Det skall kännas fysiskt i hela kroppen. Den som vill rota skall kunna hitta underliggande tendenser och tankar – inte bara färg och form. Här har jag utgått från golvet och rummets proportioner och försökt anpassa helheten därefter. Denna utställning känns lite som att komma in i en liten skog.

Jag vill att det skall hända något, berätta för andra om mina tankar och funderingar. Ibland kan det bli lite spretigt men det står jag för.

Vernissage på Galleri Moment lördagen den 8 februari.
Utställningen pågår t.o.m. den 1 mars


Ann Blomberg