Allt cirklar kring cirkeln på Galleri Moment

Ängelholm 151021
Allt cirklar kring cirkeln på Galleri Moment Runt, runt som i tillvaron eller i kretsloppet…
Anita Christoffersson ställer ut delar av sin sökande arbetsprocess av cirkelform och material. Cirklarna är målade i vardagliga material som papper, plast, gummiduk och emalj.
Anita Christoffersson är en sparsmakad, konceptuell konstnär, inspirerad av zen-estetik, livsfilosofi och det vardagliga slitna uttrycket.

2012 hedrades Anita Christoffersson  med  Sveriges förnämsta arkitekturpris ”Kasper Salin” för sitt verk ”Gyllene cirkeln” som kan beskådas i Domkyrkoforum i Lund.

Anita Christofferssons utställning ”Återkomst” hade vernissage den 17 oktober och pågår t.o.m. den 7 november.


– Hennes verk skall ses i sitt sammanhang. I de asiatiska länderna  t.ex. symboliserar ju cirkeln meditation. De flesta av hennes större verk har också en sakral, meditativ framtoning.

Anita gillar svåra material, de otraditionella, se hur materialet i sig förändrar färg och form, ger det ny innebörd. Hon har t.o.m. testat på gladpack, berättar galleriföreståndare Nina Wenedikter när BMZ gör en snabbvisit.

Ett tjugotal stipendier och bidrag har regnat in från 1983 och framåt för Anita Christoffersson som ställt ut i bl.a. i England, Danmark, Tyskland och Japan förutom runtom i Sverige.