Joyvoicekören inledde allsången

Joyvoicekören och Qvidinge Country Rockers höll ångan uppe på allsången

Åstorp 180810
Joyvoicekörer växer fram likt de sprittande noterna inom pop, rock och soul i landets kommuner.
Konceptet är tillgängligt för alla som vill vara med och sjunga, en kör utan krav på för- eller notkunskaper. Den bygger på den enkla devisen att sången skall glädja och frigöra, vare sig du använder din röst professionellt eller för din egen skull.

På sommarens andra “Allsång på torget” i Åstorp var ortens Joyvoicekör förband under Camilla Rosenqvists ledning till allsångens huvudattraktion Quidinge Country Rockers.
Det femmannastarka bandet med familjen Wikström som frontfigurer behärskar ett brett register från klassiskt och visa till pop och rock.
Bengt Wikström med dottern Maria och brodern Bo är sedan många år uppskattade musikaliska ambassadörer för bygden i olika konstellationer, likaväl i kyrkor som på rockkonserter.
Som vanligt var det sångfågeln Maria i gul Rockabillyklänning som anslog tonen även denna kväll.
Lika hemmastadd på den mobila scenen som i femtiotalsklänningen fick hon snabbt igång den fullsatta publiken, vidare till allsång.
Evenemanget med allsång, ledd av folkkära artister, tycks ha kommit för att stanna, då det alltid är “knökat” med folk både på gator och torg.
Åstorps teaterförening är huvudarrangör, sponsrad av kommunen, Fredrikssons Åkeri, Swedbank och Kvidingebyggen .Kanariegula sångfågeln Maria Wikström fick igång publiken i allsången


Trottoarpublik


Alltid fullsatt på Åstorps Allsång